Teamleden Young & Fair weg

Einmalig
Detaillierte Beschreibung

De organisatie: Young & Fair

Young & Fair is een Nederlandse organisatie voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel en duurzaamheid. Young & Fair gelooft dat we door kennis te delen over duurzame consumptie, jongeren in staat stellen bewuster te consumeren. Dit doen wij via verschillende evenementen, social media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat. Deze missie wordt uitgedragen en uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit studenten en young professionals.


Het project: Young & Fair Weg

Young & Fair Weg heeft als doel om een groep jongeren in contact te brengen met de mensen achter de producten die in het buitenland geproduceerd worden. De reizigers zien met eigen ogen wat de sociale impact en het belang is van eerlijke handel. In gesprek met arbeiders komen de reizigers erachter hoe het leven van de producenten is veranderd sinds ze onderdeel geworden zijn van een eerlijke productieketen. De reizigers maken samen met een documentairemaker korte kennisclips over onze ontdekkingsreis. Dit vormt samen met foto’s, verhalen en ervaringen de input voor lesmateriaal, lezingen en eventueel een tentoonstelling. Na het succes van de eerste reis twee jaar geleden kijk we er naar uit om een nieuwe, spetterende reis te organiseren!


Het team

Het team bestaat uit zes enthousiaste vrijwilligers die samen de gehele reis organiseren; een projectleider, een coördinator acquisitie, een coördinator communicatie, een coördinator logistiek, een coördinator programma en een coördinator all-round. 


Je neemt als onderdeel van het team, naast je eigen werkzaamheden, drie verschillende rollen aan; organisator, reisleider en expert. Het team werkt hecht samen, organiseert de reis en zoekt reizigers. Als reisleiding zorgt het team ervoor dat de reis soepel verloopt. Ook na de reis is het team bevlogen om de opgedane kennis als experts te verspreiden onder jongeren. Dit doen we door educatief materiaal vorm te geven en lezingen en tentoonstellingen te organiseren. Om zoveel mogelijk verschillende mensen uit de samenleving te kunnen vertegenwoordigen zijn wij op zoek naar een divers team qua geslacht, culturele achtergrond en opleidingsniveau.


Wat wij van jou verwachten:

 • Je hebt affiniteit met duurzame consumptie en eerlijke handel
 • Je bent enthousiast om de taken van jouw functie professioneel te kunnen uitvoeren.
 • Je hebt een proactieve inzet en can-do mentaliteit.
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed in teamverband werken
 • Je gaat gestructureerd te werk en bent sterk in het behouden van overzicht.
 • Je bent twee keer per maand beschikbaar voor een vergadering in Utrecht.
 • Je bent beschikbaar voor het hele project (voorbereiding, reis en afronding een periode van ongeveer twee jaar)
 • Pré: je hebt directe contacten in Marokko of Oost-Europa die een netwerk kunnen vormen voor de reis.


Wat wij jou bieden:

 • Een super waardevolle én gezellige reis tegen gereduceerd tarief.
 • Werken in een ambitieus, jong en enthousiast team
 • Ervaring opdoen als reisorganisator
 • Het opdoen van kennis over eerlijke handel en het land van bestemming
 • Een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij
 • Aanbevelingen vanuit de organisatie voor toekomstige werkgevers
 • Een geweldige en leerzame aanvulling op je cv!
 • De kans om verschillende onderdelen van een eerlijke productieketen met eigen ogen te zien


Tijd:

De functie zal gemiddeld 6 tot 8 uur per week in beslag nemen. Houd er rekening mee dat naarmate de reis nadert, je waarschijnlijk meer tijd kwijt bent.


Interesse?

Word jij enthousiast van deze vacature en denk je dat jij de persoon bent die wij zoeken? Stuur dan nu je cv en motivatie!

Über Young & Fair

Young & Fair gelooft dat we door kennis te delen over eerlijke consumptie, jongeren in staat stellen bewuster te consumeren. Dit doen wij via verschillende evenementen, social media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat.